Gyógygombák

Vitacafe - Kelet Kincsei

Vitacafe - Kelet Kincsei

Tudj meg még többet a spirulina algáról!

2017. február 07. - Ganodermabolt

p1020871.JPG

Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszert nemzetközi figyelem kíséri.  A mikroalgák ugyanis megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémákra.

 

A spirulina alga nem kis mértékben lúgosít, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását, segítve a testet a pH érték lúgos irányba történő navigálásában. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve az egészségesebb anyagcsere folyamatok, valamint a rákmegelőzés.

Ismert tény, – a WHO szuper élelmiszer minősítése miatt is – hogy a spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek körében. 100gr spirulinában 60-70gr fehérje van, ez pedig háromszor több, mint az ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több, mint a marhahúsban és a halban, és 50%-al több mint a szójában. Mivel az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, ezeket ugyancsak táplálékkal kell bevinni a szervezetbe. A spirulinában benne van az összes alapvető aminosav.
Miután a spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt, ez könnyűvé teszi az emésztését és a felszívódását. Orvosok szerint alultáplált gyerekek és idősek esetében hatékonyabb, mint a tejpor.

A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal. Tökéletes összetételű tápanyag a szervezet feladatainak elvégzéséhez. Nézzük a tényeket:

A leggazdagabb B-12 vitamin forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához.

  • Gazdag természetes béta karotinban. A Spirulinában lévő béta karotin biztonságos, jó terápiás hatása van, ami csökkenti a koleszterint és csökkenti a rák kockázatát.
  • Vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak.
  • Koncentrált kalciumforrás és magnézium forrás. Előbbi hiánya csontritkuláshoz vezethet, a magnézium pedig segíti a kalcium felszívódást, egyben segít szabályozni a vérnyomást.
  • Gazdag klorofilban, ami a jó hatással van a vérszegénységre. A klorofil méregtelenítő és tisztító hatású fitonutriens.
  • Krómtartalma jelentősen javítja a szív- és érrendszer működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést. Fogyókúráknál pedig nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében!
  • Cinktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme, kulcsfontosságú szerepet tölt be sejtjeink védelmében, ezek anyagcseréjében és vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének megőrzésére is sok termékben használják adalékként.
  • Jódtartalma egyensúlyban tartja a pajzsmirigy működését.
  • Az emberi szervezet számára szükséges aminosavak közül 18-at tartalmaz.
  • Az algában bőségesen található fucidin, amely olyan anyag, amely az emlőrák problémák kezelésében hatékony.

 Szeretnék vásárolni - kattints ide!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitacafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1612190480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása