Gyógygombák

Vitacafe - Kelet Kincsei

Vitacafe - Kelet Kincsei

Te érted ezt?

2016. december 07. - Ganodermabolt

animal-1766151_960_720.jpgTudod hány kiló vagy? Biztos, hogy tisztában vagy azzal, mekkora súlyfelesleget cipelsz magadon?

Nehéz elhinni, de egy kutatás szerint általában nagyon fontos számunkra az egészségünk, viszont általában nem vagyunk elégedettek azzal, amennyit teszünk érte. Hogy is van ez? Magyarországon állítólag 1 millió elhízott ember van, s kapaszkodj meg: a WHO friss statisztikája szerint felkúsztunk a világ 3. legelhízottabb nemzetévé.

A lakosság arányait figyelembe véve, megelőztük az USA-t. Talán emlékeznek a televízióban oly sokszor látható képekre, amelyek XXXXL-es, 150 kilós amerikaiakat mutattak be, akik reggeltől-estig folyton óriás hamburgereket, kólát és csipszet tömtek magukba.  Nos, hát ehhez képest kellene látnunk önmagunkat is.

A súlyfelesleg tehát nagyon sok embernek okoz gondot hazánkban, miközben tudjuk, sajnos a súlytöbblet az eredője számos egészségügyi problémának. A hazai sportpszichológusok szerint, nehéz megérteni és szembesülni azzal, hogy elhízottak vagyunk. De amikor az ember felfogja, hogy súlytöbblete van, már csak egy lépésre vagy attól, hogy némi tudatossággal elkezdj másképp, egészségesen élni. Egyszerű megállapításnak tűnik, de valami mégsem működik ebben.

Hogyan tudnánk tisztába jönni azzal, hogy valójában mekkora súlyt is cipelünk a hasunkon, a combjainkon, a karunkon?

Volt egyszer egy nagyon egyszerű kísérlet, amely abban segített, hogy felfogjuk, mekkora terhet is cipelünk magunkon a súlyfölösleggel. Próbáljuk ki mi is, nagyon, de nagyon meg fogunk lepődni! A kísérlet egyszerű lesz. Könnyebben meg fogjuk érteni, mekkora súlyt is cipelnek a lábaink, mekkora súly terhelődik a gerincünkre.

Vegyünk magunkhoz egy dobozos tejet, vagy egy másfél literes ásványvizes palackot- szóval valami egyszerű, hétköznapi dolgot, amiről biztosan tudjuk, hány kiló. Aztán vegyünk magunkhoz ebből nem többet, mint 2-3 darabot és keressünk egy nyugis lépcsőházat, azaz lépcsőket. Majd szépen, a saját ritmusunkban, ahogy általában közlekedünk, menjünk fel a súllyal néhány emeletet. A lépcső tetején nagyon meg fogunk könnyebbülni, amikor végre letehetjük a cekkert.  Hány kilót is cipekedtünk? Ja, csak néhány kilócskát? Nos, ha csak 2-3 kilónyi súlyfeleslegünk van, akkor pontosan úgy vagyunk, mintha ezeket dobozos tejeket vagy ásványvizes palackokat cipelnénk állandóan!

Te hány kilócska súlyfelesleget cipelsz magadon?

A bejegyzés trackback címe:

https://vitacafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8912029845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása