Gyógygombák

Vitacafe - Kelet Kincsei

Vitacafe - Kelet Kincsei

Ganoderma a modern orvosi kutatások látókörében

2016. november 17. - Ganodermabolt

microbiologist-1332376_960_720.jpg

A ganoderma gomba több ezer évig a misztériumok világába tartozott, az emberek „éltek vele”, fogyasztották, pozitív tapasztalataik alapján gyógyításra, betegségek megelőzésére alkalmazták, de valójában tudományosan nem tudtak róla semmit.

A ganoderma gombának a népi orvoslás köréből akkor sikerült kitörnie, mikor a modern tudományos világ látókörébe került, s orvosegyetemek, tudományos kutatók kezdték el vizsgálni, miért is olyan jótékony, mitől hatékony a betegségek megelőzésében, illetve hogyan lehet alkalmazni a gyógyításban.

Az elmúlt évtizedekben jutott el a nemzetközi tudományos világ oda, hogy kórházak, kutató egyetemek, gyógyszeripari vállalatok együttműködve egymással, elemezzék és klinikai kísérletek segítségével fejtsék meg a ganoderma gomba titkát. A kutatások azt próbálták megfejteni, hogy mitől „működik” a ganoderma, mi az a hatóanyag, amitől vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, vérnyomást beállító, májműködést segítő, tumor növekedés gátló – számos más pozitív hatású - azaz milyen anyagok és összetevők vannak a gombában, melyek természetes és univerzális „orvossággá” teszik ezt a növényt.

A Kiotói Egyetem Élelmiszeripari Tudományos Intézete egy projekt keretében 13 éven keresztül folyamatosan vizsgálta a ganoderma hatásait. Az egyetem intézetének kutatásai arra irányultak elsősorban, hogy a ganoderma milyen betegségek esetén fejt ki pozitív hatást a szervezetben. Vizsgálataik azt erősítették meg, hogy a ganoderma minden betegség esetén hatásos.

Hogyan lehetséges ez? A válasz egyrészt abban rejlik, hogy a ganoderma nem mesterségesen, gyógyszeripari üzemekben előállított, egy adott speciális betegségterületet (pld. magas koleszterin szint) kezelő hatóanyag.  Nem gyógyszer, hanem a természetben megtermő ,,gyógynövény". A vizsgálataik, megfigyeléseik alapján az intézet arra a következtetésre jutott, hogy a ganoderma gomba kettős hatás fejt ki: képes arra, hogy karbantartsa a modern ember egészségét, másrészt pedig képes a már megbetegedett, kiegyensúlyozatlan szervezetben is beállítani az egyensúlyt, magyarul egészségesebbé tenni azt. Ez a hatás annak is köszönhető, hogy a ganoderma úgynevezett adaptogén gyógynövény. (A legtöbb adaptogén gyógynövényt már évezredek óta használják a tradicionális és kínai gyógymódokban. A ganoderma mellett, idehaza is széles körben ismert és gyakorta használt növény még a pl. a ginzeng.)

Ezek az adaptív gyógynövények napjainkban reneszánszukat élik, világszerte egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert az alternatív gyógymódokat kedvelők körében. Bizonyára nem véletlenül!

Webáruház                                                            Folytatás itt!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitacafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9611970159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása