Gyógygombák

Vitacafe - Kelet Kincsei

Vitacafe - Kelet Kincsei

Mi az, amit először vesz szemügyre rajtunk a beszélgetőpartnerünk?

2016. november 07. - Ganodermabolt

 

4.jpgBizonyára hallottak már arról a kutatásról, amely azt vizsgálta, hogy a beszélgetőpartnerünk először mit vesz szemügyre rajtunk. Ha nem ismerik, akkor tessék, lehet találgatni!

Az új frizuránkat? Nem talált! A trendi szemüvegkeretünket? Nem. Persze, hát a sminkünket! Egyáltalán nem! Akkor az elálló fülünket, a borvirágos orrunkat, a szépen mélyülő ráncainkat, tán? Ez sem talált!

A kutatás szerint, a velünk szemben álló beszélgetőpartner (önkéntelenül is) a fogainkat veszi szemügyre először, hiszen beszélünk, artikulálunk és (remélhetőleg) mosolygunk. Ez utóbbit nyilván azok teszik, akik nem csak jókedvűek, hanem rendben vannak a fogaik is, így szívesen és bátran villantják meg egészséges fogsorukat a másik emberrel való kommunikációban. Erre használják ezt a kifejezést a fogorvosok: egészséges mosoly, ami valójában azt jelenti, hogy a fogak épek és szépek. Amikor pedig egy-egy komolyabb beavatkozást végeznek a paciensen, s ezt számítógép segítségével tervezik (szabályozzák a fogakat, implantátumokat helyeznek el, foghéjakat illesztenek fel a fogakra) akkor ezt úgy hívják, hogy mosolytervezés.

Tehát az ép fogak (és egyáltalán nem a hófehér fogakról van itt szó) és az egészséges fogíny esztétikai szempontból is nagyon fontos, de ne tévedjünk, nem ez a legfontosabb. A legfontosabb szempont ebben az esetben is az egészségünk! Sajnos a fogágy betegség népbetegségnek számít, s nem csak Magyarországon. A gyulladt fogíny sokszor a rossz szájhigiénia következménye, tessék tehát alaposan fogat mosni! A vérző fogíny (melyet remélhetőleg csak a tv reklámokban láttunk közelről) a rossz lehelet mellett, bizony a betegség első jele. Ez a gyulladás továbbterjedhet és gócként rombolja a szervezetünket.

Az első lépés a szájápolásban is a gondos törődés, az önmagunk által támasztott igényesség. Nem mindegy azonban ez esetben sem, hogy az aktuális divat által felkapott fogkrémmel, esetleg vegyszereket, mesterséges anyagokat tartalmazó eszközökkel tarjuk fenn a szájhigiéniánkat vagy természetes anyagokkal, finoman ápoljuk azt.

A ganoderma gyógyító erejét a Ganozhi fogkrémek is tartalmazzák, a mentol és a borsmenta mellett. Viszont nincs bennük fluorid, szacharin és mesterséges színezékanyag.

ganozhi-fogkrem-150_medium.png

 Érdekel, megnézem

A bejegyzés trackback címe:

https://vitacafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9911940005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása