Gyógygombák

Vitacafe - Kelet Kincsei

Vitacafe - Kelet Kincsei

A világ legnagyobb ganoderma gomba ültetvénye

2016. november 20. - Ganodermabolt

langkawi_893.jpg

A DXN a legnagyobb ganoderma gyógygombás kávét gyártó vállalat a világon. A DXN céget 1993-ban hozták létre, ganoderma alapú élelmiszer termékek gyártásával és ezek forgalmazásával foglalkozik.

Termékeit 180 országban, több mint 4 millió törzsvásárló és környezete fogyasztja. A cég nevéről azt kell tudnunk, hogy a DXN valójában egy betűszó, a DEXIN szó rövidítése. A DEXIN  azt jelenti: megbízhatóság, becsületesség, erény.

A DXN 2009 óta forgalmazza termékeit Magyarországon, de a szomszédos országokban, Európa majdnem mindegyik országában jelen van, az Amerikai Egyesült Államokban 2014-ben nyitottak piacot a termékeiknek. A DXN abban is különleges és élenjáró, hogy a cégnek van a legnagyobb ganoderma gomba ültetvénye a világon. S maradjunk is néhány gondolat erejéig ennél a különleges ültetvénynél.

Ismert, hogy a ganodermát, azaz a pecsétviaszgombát, nagyon nehéz begyűjteni, s meglehetősen ritka is. Ráadásul, amikor leszedik, mint, ahogyan a legtöbb növény, így a frissen szedett gombának a hatása is gyorsan elveszik, hamar veszít a frissességéből, s beindulnak benne az „öregedési” folyamatok, végül olyan keménnyé is válik, mint a bőr.

Aki egy egyszerű erdei séta alkalmával járt már jó gombatermő területen, tudhatja, hogy a gomba nem terem meg akárhol. Keresni kell. Megszületéséhez és növekedéséhez speciális klímakörülmények és kedvező talaj szükséges. Így van ez a ganoderma gombával is. A valódi, kiváló minőségű ganoderma gomba a világnak csak azon a területein képes megteremni, ahol ezek a jó termő és életfeltételek adottak számára. Ezek az életfeltételek Malajziában a legkiválóbbak, hiszen itt van meg az a hőmérséklet, páratartalom és az a klíma, amely a ganoderma gombának kell: a forró és párás környezet, amely a legkiválóbb élőhelyet adja az érintetlen esőerdőben.

A DXN 70 hektáros ültetvényén minden feltétel adott, amely szükséges: a meghatározott PH értékű tiszta víz, a friss és egészséges levegő (minden úttól távol, szigeten fekszik a terület) és a biotermesztés. Az ültetvényen ugyanis nem használnak vegyszert, rovar ölőszert, vagy szteroidot.  Egy speciális, úgynevezett felfüggesztett elrendezési módszerrel, évente több, mint 2 millió egészséges ganoderma gombát tudnak megtermelni így ezen a csúcsminőségű, valójában egyszerű anyaültetvényen.

Hogy hogyan kerül a világ legnagyobb és legkorszerűbb ültetvényében megtermelt ganoderma gombából a mi kávés csészénkbe egy adag, arról a legközelebb olvashatsz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitacafe.blog.hu/api/trackback/id/tr811975624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása